ADHD

När någon människa hör ordet ADHD kan hon/han i vissa fall bli ganska rädd. De är många som förknippar ADHD med utbrott, aggression och våld. Och de tror dom att hela "sjukdomen" går ut på.

Men de är bara en liten liten del av ADHD. De finns så mycket mer.

 

Skolan måste vara de värsta stället för ADHD-barn att vara på. Iallafall för mej. Jag har gått hela mitt liv med en diagnos jag inte ens visste existerade. Jag visste att de va något fel, att jag inte va som alla andra. Alla i skolan kallade mej dum i huvudet, osmartaste personen dom kände, idiot och massa mer. Och de där grodde in i huvudet på mej. Jag intalade mej själv till slut att jag faktiskt va dum i huvudet, att jag va tvungen att leva me de. Att inte gå ut skolan för jag va dum i huvudet, att inte få något jobb för att jag va dum i huvudet.

 

De började i 5an, att jag skolkade, jag lyssnade inte på lektionerna, jag kunde inte koncentrera mej helt enkelt. I 8an bröt de ut TOTALT. Jag hade 80% frånvaro, när jag väl va i skolan va jag inte på lektionerna, när jag väl va på lektionerna gjorde jag inte de jag skulle. Jag va trött i mitt huvud. Jag va hyper, jag sprang, SPRANG ut och in ur klass rummet. Jag sjöng högt när jag hade tråkigt, jag satt och bankade i bänkare, snackade med vem som helst. Jag klarade inte av att verken sitta stilla, eller sluta prata.

 

Lärarna på min skola hade inte riktigt fattat att jag behövde hjälp. Och att inte ge den hjälp ett ADHD-barn behöver och ändå tvinga den plugga i skolan är exakt samma sak som att ta av glasögonen på en personen som har fruktansvärt dålig synd, och tvinga den att se.

 

jag uppmanar alla lärare, elever som märker minsta lilla tecken på adhd eller något annat. snälla snälla ta kontakt med någon som kan kolla om de verkligen är så. De finns inget värre än att upptäcka adhd för sent. precis som dom gjorde med mej 4 år för sent…

 

har du ADHD? vad passar in på dej?

 

Bra saker med ADHD:

 

1. kreativ

2. charmerande personlighet

3. varmhjärtad

4. sinne för humor

5. snabb att förstå de viktiga

6. flexibilitet

7. känslig för den närmaste i din omgivning

8. entusiastisk, passionerad

9. glömmer bort sina misstag

10. villig att ta risker

 

"Dåliga" saker med ADHD:

 

1. Kan ha svårt att koncentrera sig länge på en sak

2. kan ha svårt att planera olika vardagsaktiviteter

3. kan vara impulsiv och göra saker utan att tänka efter

4. kan ha svårt att varva ner och ta de lugnt

5. Man kan ha mycket energi eller ingen alls

6. Man kan ha svårt att komma igång eller avsluta saker

7. man kan ha svårt att komma ihåg saker i vardagen


KUUUSIN!!


måste skriva av mej

Vet inte vart jag ska börja, eller vart de här slutar. Men jag kan börja med att berätta historian.

 

 

Igår kväll satt jag framför datan som vanligt gjorde ingenting. Så ringde min mobil från en kompis som heter "L". Hon berättade att min kompis "C" hade haft sex med mitt ex. De är alltså fjärde gången. Jag hade misstänkt de innan för hon pratade alltid om honom. Så frågade jag henne, men såklart förneka hon.

Så i ren ilska skicka jag ett sms där de stod "sanningen kommer alltid fram". Jag va skit trött å skit sur. och överst på min kontakt lista ligger Paulo. Tror ni inte jag råkar trycka på honom??? Exakt efter jag skicka de till "C" som jag trodde. Så la jag mobilen under kudden och somnade på 0.3 sekunder.

 

Under hela nattens gång har Paulo smsat och ringt angående "sanningen kommer alltid fram". När jag vakna och läste alla smsen trodde jag först att de va jag som hade gjort något. Sen kolla jag igenom alla skickade och såg att jag skickat heeeelt fel. Jag blev skit ledsen sa förlåt och allting.

 

Såklart blir han asförbannad, vilket är förståeligt. Men att gå in på facebook och säga att man är singel gör mej jävligt ledsen. De va ett rent å skärt misstag, ett fel sms. och nu är jag tydligen singel. vilket är sjukt synd, för en sån liten sak. Du säger alltid till mej att prata om saken som hänt. Men du ignorerar ju mina sms, vad mer finns att göra? Jag har kämpat för dej så många många gånger. Känns som om du tar mej för givet, som om du inte tycker om mej längre, som om du glömt allt vi haft, glömt allt vi gjort. De svider…

 

Finns här oavsett vad, de vet du


Vad äre som är så intressant?

haha, jag har slutat blogga heeeelt å hållet. Varför fortsätter ni läsa min blogg!?!?! De är FORTFARANDE 300 läsare kvar. Vad förväntar ni er? x) de kommer inte bli några fler elaka åkersberga inlägg... eller? ;)

 

heii vadå fjortis? o.O



RSS 2.0